Yayınlanma:17 Nisan 2024 17:46 Güncelleme:19 Nisan 2024 20:45

Şifre Haber’in gündeme taşıdığı ve her aşamasını yakından takip ettiği PAÜ TEKNOKENT A.Ş’deki ‘usulsüz maaş skandalı’ vakasında mahkeme kararını verdi.

Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, dün (17/04/2024) itibarıyla son kararını verdi ve Eski Rektör Hüseyin Bağ ile Yardımcısı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan’a, yasal olmayan bir şekilde kendilerine yazdıkları maaş ödemelerinin toplamı olan 704 bin 478 TL’nin avans faizi ile birlikte tahsiline oy birliğiyle karar verdi. Bu rakamın avans faiziyle ve mahkeme masraflarıyla birlikte 2 milyon 500 bin TL’ye çıkabileceği de belirtiliyor.

NE OLMUŞTU?

Kendisini yasal olmayan bir şekilde genel müdür atayarak maaşa bağlayan, bununla da kalmayıp bir genel müdür yardımcısı ve danışmanı da aynı hukuksuzluk silsilesi içerisinde göreve getirerek PAÜ TEKNOKENT’i 800 bin liradan fazla zarara uğrattığı müfettişler tarafından tespit edilmişti.

Bunun üzerine Pamukkale Üniversitesi’nin (PAÜ) Eski Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan hakkında PAÜ TEKNOKENT A.Ş yönetimi tarafından, suç duyurusunda bulunulması kararı verilmiş ve yargılama süreci başlatılmıştı.

ŞİFRE HABER ORTAYA ÇIKARMIŞTI…

PAÜ’nün rektörü olarak görev yaptığı süreçte, yasal statü gereği Yönetim Kurulu Başkanlığını yaptığı TEKNOKENT A.Ş’ye, yasal olmadığı halde kendisini genel müdür olarak atayan Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın bu hukuksuzluğunu ilk kez Şifre Haber ortaya çıkarmıştı.

PAÜ’nün Eski Rektörü Bağ; Çatır Çatır Yediklerini , Tıkır Tıkır Geri Ödeyecek...
İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN YUKARIDAKİ GÖRSELİ TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Şifre Haber tarafından ‘Kendisini hem amir hem memur yaptı’ başlıklı haberden sonra da hız kesmeyen eski rektör Hüseyin Bağ, yine usulsüz bir şekilde üniversite hocalarından Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan’ı genel müdür yardımcısı, Ali Turhan’ı da danışmanı olarak atayarak, maaşa bağlamıştı.

REKTÖRE İTİRAZ EDEN ODA BAŞKANLARI, YÖNETİMDEN ÇEKİLMİŞTİ…

PAÜ TEKNOKENT’İ, yasaların gerektirdiği gibi yönetmeyen Prof. Dr. Bağ’a, şirket yönetim kurulunda bulunan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, DTO Başkanı Uğur Erdoğan, DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu ve DTB Başkanı İbrahim Tefenlili tepki göstererek, toplantılara katılmama kararı almışlardı.

MÜFETTİŞLER DEVREYE GİRMİŞTİ…

Şifre Haber’in art arda yaptığı haberler, Türkiye gündemine de yansıyınca hem Sayıştay hem de Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişleri harekete geçmişti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişlerinin, PAÜ TEKNOKENT’te yaptıkları teftiş sonucunda, PAÜ eski Rektörü Hüseyin Bağ’ın hem kendisini hem Genel Müdür Yardımcısı olarak atadığı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan’ı hem de danışmanı olarak görevlendirdiği Ali Turhan’ı, yasal olmayan bir şekilde maaşa bağlaması nedeniyle şirketi 800 bin lirayı aşkın zarara uğrattığını belirledi.

MÜFETTİŞLER, YÖNETİM KURULUNU ADRES GÖSTERİLMİŞTİ…

Bakanlık müfettişlerinin, PAÜ TEKNOKENT A.Ş’de belirledikleri usulsüzlüklerin ve bunların sonucu ortaya çıkan harcamaların 800 bin lirayı aştığı iddia edilirken, eski Rektör Hüseyin Bağ ve diğer yöneticilerden kaynaklı zararların, ‘ödenmemesi gereken bir maaşın ödenmesi nedeniyle bahse konu hususun şirket zararı olarak değerlendirilebileceği, söz konusu hususta zararın tazminine ilişkin genel hükümlere göre dava vb. süreçlerin başlatılmasında, takdirin Pamukkale Teknokent Yönetim Kurulunda olduğu, bu konudaki değerlendirme ve işlemlerin Pamukkale Teknokent Anonim Şirketince yapılması gerektiği yönünde adres gösterildiği bildirilmişti.

PAÜ’nün Eski Rektörü Bağ; Çatır Çatır Yediklerini , Tıkır Tıkır Geri Ödeyecek...
İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN YUKARIDAKİ GÖRSELİ TIKLAYABİLİRSİNİZ…

BU VEBALE ORTAK OLMAYIN, BİTİRİN ARTIK…

Öte yandan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı müfettişleri tarafından hazırlanan ‘Teftiş Raporu’nun Pamukkale Teknokent Yönetici Anonim Şirketi Yönetim Kurulu’na iletildiği, TEKNOKENT’in uğratıldığı zararının tanzimi için de, yönetim kurulu tarafından konunun öncelikli olarak yargıya taşınması.

Ayrıca YÖK’e ve bakanlığa da durumun iletilmesi gerektiği belirtilmesine rağmen, uzunca bir süre yeni rektör Ahmet Kutluhan tarafından yönetim kurulu toplantıya çağrılmadığı için, suç duyurusunda bulunma sürecinde ciddi bir gecikme yaşanmaya başlanmış, Şifre Haber ise konuyu bir kez daha gündeme taşıyıp oda başkanlarına ‘Bu vebale ortak olmayın, bitirin artık’ manşetleri atarak, gereğinin yapılması için kamuoyu oluşturmaya devam etmişti.

NİHAYET YARGI YOLU AÇILDI…

Bütün bu gelişmelerden sonra Rektör Ahmet Kutluhan, TEKNOKENT Genel Kurulu ve Yönetim Kurulu’nu önceki gün toplantıya çağırdı.

Eski Rektör Bağ dönemiyle ilgili olarak hazırlanan müfettiş raporlarını görüşen PAÜ TEKNOKENT Genel Kurulu, gerekli suç duyurusu ve mahkeme sürecinin başlatılması için Yönetim Kurulu’na tam yetki verdi.

Aynı gün, konuyu değerlendiren TEKNOKENT A.Ş Yönetim Kurulu tarafından :

Şirket sözleşmesinde hüküm bulunmamasına rağmen, eski rektör ve TEKNOKENT Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Bağ’ın, gayri resmi bir şekilde kendisini genel müdür atayarak, maaşa bağladığı…

Kendisinin yasal bir dayanağı olmamasına rağmen, Üniversite Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan’ı Genel Müdür

PAÜ’nün Eski Rektörü Bağ; Çatır Çatır Yediklerini , Tıkır Tıkır Geri Ödeyecek...
İLGİLİ HABERİ OKUMAK İÇİN YUKARIDAKİ GÖRSELİ TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Yardımcısı, Ali Turhan adındaki bir kişiyi de danışmanı olarak atayıp maaş ödediği…

Usulsüz olarak maaşlarını almaya devam ederken, SGK prim borçlarını ödemedikleri için, faiz işletilerek şirketin zarara uğratıldığını…

Şirketi devrederken, kıymetli evrakların devrinin ya yapılmadığı, yapılanların ise usulsüz yapıldığı…

Konunun şirket avukatları tarafından değerlendirilerek, yasal olmadığı halde şirketten ödenen maaşların ve tespit edilen ve edilecek olan diğer şirket zararlarının tahsili için hukuki sürecin başlatılmasına ve görev suçları nedeniyle de Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunulmasına karar verilmişti.

VE YARGI CEZAYI KESTİ…

Tüm bu gelişmelerden ve yapılan suç duyurusundan sonra eski Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Genel Müdür Yardımcısı olarak atadığı Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan, Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde yargılanmaya başlandı.

Mahkeme dün (17/04/2024) itibarıyla son kararını verdi ve Eski Rektör Bağ İle Yardımcısı Prof. Dr. Küçükkaplan’a, yasal olmayan bir şekilde kendilerine yazdıkları maaş ödemelerinin toplamı olan 704 bin 478 TL’nin avans faizi ile birlikte tahsiline oy birliğiyle karar verdi.

Alınan karara göre Eski PAÜ Rektörü Bağ’ın 418.054,22 TL, Prof. Dr. İlhan Küçükkaplan’ın 240.671,91 TL ve her ikisinin ise 45.753,61 TL olmak üzere toplamda 704 bin 478 TL’nin 13.07.2020 tarihinden itibaren yasal avans faiziyle birlikte, (istinaf yolu açık olarak) ödenmesine karar verildi.

İSTİNAF ONAYLARSA, TOPLAMDA 2 MİLYON 500 BİN TL ÖDEYEBİLİRLER…

Hukuk uzmanlarının görüşüne göre, Antalya’da bulunan Bölge İstinaf Mahkemesi’nin de yerel mahkemenin aldığı bu karara uyması durumunda 4 yıllık yüzde 51’den avans faizi (PAÜ Teknokent’in A.Ş olması nedeniyle) hesabı yapılacağını, bu rakamın toplamda 2 milyon 100 bin TL’ye çıkacağını, avukat ve mahkeme masraflarıyla birlikte ise 2 milyon 500 bin rakamlarına ulaşabileceği ileri sürüldü.

6.5kTakipçi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz