PAÜ hukuk öğrencileri güvensiz ve kaygılı

Yayınlanma:10 Kasım 2023 22:22 Güncelleme:23 Kasım 2023 20:05

Pamukkale Üniversitesi hukuk öğrencilerinin oluşturduğu Çağın Hukukçuları Topluluğu, Yargıtay 3. Ceza Dairesinin bir yargısal aktivizm örneği oluşturduğunu, bu tutumunun hukuk devleti bir yana bir kanun devletinde dahi izah edilebilir ve hukuken savunulabilir bir yanının kalmadığını kaydetti.

Pamukkale Üniversitesi Çağın Hukukçuları Topluluğu sosyal medya hesabından bir açıklama yaparak, Yargıtay’ın kararını değerlendirdi.

Topluluk açıklaması şöyle:

“Yargıtay 3. Ceza Dairesinin, Şerafettin Can Atalay’ın mahkûmiyet kararını onayan bir önceki kararının doğru olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesinin ihlal kararına uymayı reddetmesi Anayasa Mahkemesini ve dolayısıyla Anayasa ile güvence altına alınan Temel Hakları tüm yurttaşlar için işlevsiz hale getiren bir yargısal aktivizm örneği oluşturmuştur.

Yargıtay 3. Ceza Dairesinin Anayasanın 153. maddesinde yer alan “Anayasa Mahkemesi kararları Resmî Gazetede hemen yayımlanır ve yasama, yürütme ve yargı organlarını, idare makamlarını, gerçek ve tüzelkişileri bağlar” hükmüne açıkça aykırı olan bu tutumunun hukuk devleti bir yana bir kanun devletinde dahi izah edilebilir ve hukuken savunulabilir bir yanı ne yazık ki kalmamıştır.

Genç hukukçu adayları olarak Yargıtay 3. Ceza Dairesinin bu tutumu ile yalnızca kendi varlık nedeni olan adalete olan inancı değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin saygın yargı mercilerine duyulması gereken güveni de sarsmakta olmasından duyduğumuz kaygıyı kamuoyuyla paylaşmayı bir borç biliyoruz. Çağın Hukukçuları Topluluğu”

6.5kTakipçi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz