Yayınlanma:28 Ağustos 2023 19:13 Güncelleme:28 Ağustos 2023 19:13

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Merkezi Yerleştirme Puanına Göre (Ek Madde 1)  Yatay Geçiş Sonuçları için Tıklayınız.

KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER:

  1. Adayın halen kayıtlı bulunduğu üniversiteden aldığı onaylı ya da e-Devlet üzerinden son bir ay içerisinde alınmış Öğrenci Belgesi.
  2. Adayın halen kayıtlı olduğu üniversiteye/programa kayıt yaptırdığı yıla ait ÖSYS Sonuç Belgesi (Tüm puanların yer aldığı belge) (https://sonuc.osym.gov.tr/).
  3. ÖSYS Sonuç Belgesi (Yerleştirme bilgilerinin yer aldığı belge) (https://sonuc.osym.gov.tr/).
  4. Son altı ay içinde çekilmiş 2 adet 4.5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf. (Fotoğrafların arkasına T.C. Kimlik Numarası, Öğrenci Numarası, Adı ve Soyadı yazılacaktır.)
  5. Daha önce Ek Madde-1 kapsamında yatay geçiş yapmadığına dair taahhütname.
  6. İkinci öğretim programlarına kayıt hakkı kazanan öğrenciler için katkı payı/öğrenim ücretinin birinci taksitinin yatırıldığını (Pamukkale Üniversitesine) gösteren banka dekontu. (Kayıt hakkı kazanan öğrenciler; kayıt için geldiklerinde Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığından alacakları öğrenci numarası ile bankaya giderek katkı payı/öğrenim ücretini ödeyeceklerdir.)
  7. Acıpayam Meslek Yüksekokulu Özel Güvenlik ve Koruma Programı’na kayıt hakkı kazanan öğrencilerin başvuru esnasında sisteme yükledikleri (heyet raporu, adli sicil kaydı) belgelerin asılları.
  8. Bozkurt Meslek Yüksekokulu Sivil Hava Ulaştırma İşletmeciliği Programı’na kayıt hakkı kazanan öğrencilerin başvuru esnasında sisteme yükledikleri (heyet raporu, adli sicil kaydı) belgelerin asılları.

* 7. ve 8. Maddede belirtilen heyet raporu yerine, öğrenci kayıtlı olduğu üniversitesine vermiş olduğu heyet raporunun aslı gibidir onaylı fotokopisini de getirebilir.

  1. Yatay geçişe engel bir durumun olmadığına dair son bir ay içerisinde alınan belge. (Üniversitemize kayıt hakkı kazanan öğrenciler halen kayıtlı olduğu üniversitelerinden bu belgeyi temin edeceklerdir.)
  2. Zorunlu hazırlık sınıfı olan bölümlere kayıt hakkı kazanan öğrenciler için daha önce geldiği okulda hazırlık sınıfını geçtiğine ya da Üniversiteler arası Kurul tarafından eşdeğer kabul edilen ulusal veya uluslararası geçerliliği olan yabancı dil sınavlarından geçer düzeyde bir puan aldığına dair belge. Muafiyet belgesi olmayan öğrenciler muafiyet sınavına gireceklerdir.
EK MADDE-1 TAKVİMİ
SNAÇIKLAMALARTARİH
1BaşvuruTarihleri01 – 15 Ağustos 2023
2DeğerlendirmeTarihleri18 – 24 Ağustos 2023
3Sonuçların İlanTarihi28 Ağustos 2023
4KesinKayıtTarihleri31 Ağustos– 08 Eylül 2023
5KayıtYeriPamukkale Üniversitesi Rektörlüğü, Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı, Kınıklı Yerleşkesi- Pamukkale/ DENİZLİ
6NOTTıp Fakültesine yatay geçiş ile kayıt yaptıracak öğrencilerin kaydı ilgili akademik birimde yapılacaktır.

ÖNEMLİ NOT:

Üniversitemize başvurusu kabul edilen ve kesin kaydını yaptıran öğrencilerin halen kayıtlı oldukları üniversitelerden ilişiklerinin kesilerek dosyalarının gönderilmesi resmi yazı ile Rektörlük Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından istenecektirBu nedenle öğrencilerin, kayıtlı bulundukları Üniversitelerinden ilişiklerini kesmemeleri gerekir.

Başvuru için verilen belgelerin gerçek olmamasından, verilen beyanların yanlış, yanıltıcı olmasından öğrenci sorumludur. Bu durumu tespit edilenlerin kayıtları silinir.

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Üniversitemize Yatay Geçiş Sonucunda Kayıt Yaptıran Öğrencilerin Muafiyet İşlemleri Duyurusu

2023-2024 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılında Yatay Geçiş(Ek Madde 1) Yapan Önlisans/Lisans öğrencileri için;

Öğrencilerin eşdeğerlik, muafiyet ve intibak başvurularının sistem üzerinden yapılması gerekmektedir.

Başvurunun sisteme giriş tarihi: 11.09.2023 – 13.09.2023

Muafiyet Modülü online başvuru kılavuzu için tıklayınız.

Başvuru için tıklayınız…

PAÜ Eşdeğerlik, Muafiyet ve İntibak Yönergesi için tıklayınız…

Not:

1. Başvuruda sisteme yüklenen belgelerin asıllarının ilgili akademik birime başvuru tarihi içinde teslim edilmesi zorunludur.

2. Öğrenciler, daha önce öğrenim gördükleri yükseköğretim kurumundan alıp başarılı oldukları tüm dersler için sadece bir kez Muafiyet başvurusunda bulunabileceklerdir.

6.5kTakipçi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz