Hürriyetçi Eğitim Sen: “Kamu çalışanı yoksul olamaz”

Hürriyetçi Eğitim Sen:

Yayınlanma:07 Nisan 2023 13:38 Güncelleme:30 Nisan 2023 12:37

Hürriyetçi Eğitim Sen, Pamukkale Üniversitesi’nde yaptığı basın açıklamasında memur zammı, alım gücü, ek gösterge, tazminat, liyakat, mesai ücretleri, sosyal haklar gibi 19 maddeden oluşan isteklerini sıraladı.

Hürriyetçi Eğitim Sen, Pamukkale Üniversitesi personelinin sorunlarını dile getirmek için kampüste yer alan 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma Meydanı’nda basın açıklaması yaptı.  

Hürriyetçi Eğitim Sen PAÜ Başkanı Ferit Yıldız, 2023 Ocak ayında memura yapılan zam oranının bazı sendikaların alkışları eşliğinde açıklandığını belirterek, daha sonra yüzde 30 olarak revize edilip meclisten geçtiğini, yetkili sendika başkanının, “zam oranının yeterli olduğu ve başka taleplerinin olmayacağı” yönündeki açıklamasını şiddetle kınadıklarını söyledi.

Yapılan zam oranının kamu çalışanlarının beklentisinden çok uzak olduğunu vurgulayan Yıldız, verilen zammın üç ayda eridiğini ve alım gücünün çok büyük oranda düştüğünü dile getirdi.

Kamu çalışanları olarak bir yıldır söylemekten usandıklarını, taleplerin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirten Ferit Yıldız, isteklerini madde madde açıkladı.

İşte o maddeler:  

1-Bugün yoksulluk sınırı 30 bin TL yi geçmiş durumdadır.   Kamu çalışanlarının büyük bir çoğunluğu yoksulluk sınırını bırakın, Çok altında maaş almaktadır. Kamu çalışanlarının maaşları en az yoksulluk sınırının üzerine çıkarılmalıdır.

2-3600 Ek gösterge konusundaki adaletsizlikler giderilmeli ve 1.dereceye gelen tüm kamu çalışanlarına 3600 Ek Gösterge verilmelidir.

3-Ekim 2008 Yılında yürürlüğe giren 5510 sayılı kanundaki adaletsizlikler en kısa zamanda giderilmelidir. Bu kanun yürürlüğe girmeden önce göreve başlayan memurlar ile kanun yürürlüğe girdikten sonra göreve başlayan memurlar arasında emekli maaşlarının hesaplanmasında büyük farklar oluşmaktadır. bu eşitsizlikler muhakkak giderilmelidir.

Yükseköğretim tazminatı tüm idari personele de verilmeli

4-Sadece akademik personelin aldığı Yükseköğretim Tazminatı tüm idari personele de verilmelidir.

5-Şube müdürlüğü kadrolarına yapılacak atamalar liyakat esasına göre ve görevde yükselme yönetmeliğine uygun şekilde yapılmalıdır.

6-Doktor öğretim üyesi, Doçent ve Profesör yükselmeleri sıra dahilinde yapılmalıdır bu konudaki eşitsizlikler giderilmelidir, ayrıca Doçent kadrosuna atanan akademik personeller, 15 yılı doldurmadıkları için hak ettikleri maaşı alamamaktadırlar. Bu sorununun giderilmesi için gerekli çalışmalar yapılmalıdır.

Yardımcı Hizmetler Sınıfı kaldırılmalı

7-Kamuda “Yardımcı Hizmetler Sınıfı” kaldırılmalı, bu sınıfta istihdam edilen mevcut personel, herhangi bir işleme tabi tutulmaksızın diplomalarına uygun olarak teknik ve idari kadrolara atanmalıdır. Bu şekliyle kamuda çalışma barışı sağlanmalı ve verimlilik artırılmalıdır.

8-Üniversitemizde çalışan aynı zamanda yükseköğretimlerini tamamlayan ve diplomalarını alan birçok personel arkadaşımız için görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının daha sık periyotta ve ilgili tüm personeli kapsayacak şekilde yapılması sağlanmalıdır.

Gözetmenlik haklarımız geri verilmeli

9-Geçmiş yıllarda başarıyla yerine getirdiğimiz ÖSYM ve Açık Öğretim sınavlarındaki gözetmenlik haklarımız geri verilmelidir.

10İkinci öğretim yapılan bölümlerde görev yapan idari personelin mesai ücretlerindeki adaletsizlikler giderilmelidir.

11-Yaz okulu dönemlerinde iş yükünün büyük bir bölümünü üstlenen idari personel de yaz okulu ücretlerinden yararlanmalıdır.

12-Üniversitemizin fiziki yapısı engelli personel ve öğrencilerimiz için “Engelsiz Yaşam Standartları” na uygun hale getirilmelidir.

13-Teknik personelin arazi tazminatı gün sayısı, 20 günden 40 güne çıkarılmalıdır ve teknik personel sorumluluk tazminatı verilmelidir.

14-Maaşlardaki ek ödemeler maaş ana unsurlarına eklenmelidir.

İşçilerin sosyal hakları memurlarada sağlanmalı

15-Kamu çerçeve protokolü kapsamında işçilerin faydalanmış olduğu yemek, yol, yakacak, bayram ikramiyesi gibi sosyal haklar memurlar içinde sağlanmalıdır. Günlük görev harcırahları, arazi tazminatları, giyim, çocuk yardımı gibi sosyal haklarımız enflasyon karşısında çok düşük kalmaktadır. Bunlar günün ekonomik koşullarına uygun hale getirilmelidir.

16-Genel İdari Hizmetler sınıfında çalışan ve 3. Dereceye düşemeyen güvenlik personelimiz yeşil pasaport alamamaktadır. en azından emekli olacakları zaman 3. dereceye düşebileceği bir ünvana atanarak emekli edilmelidir.

17-Kamuda çalışan mühendisler, mimarlar dengi mesleklere göre ihmal edilmektedir. Kamudaki mühendisin ve mimarların geliri yakın zamana kadar benzer gelire sahip olan Hakim, Savcı, Doktor gibi mesleklerin gelir seviyesine çıkarılmalıdır.

Halkbank Kampüs iptal edilsin

18-Üniversitemizin “Halkbank Kampüste” yemek uygulamasıyla yemek yiyecek personel ve 50 bin öğrencimiz Halk Bankası’ndan hesap açmak zorunda bırakılmıştır. Bu uygulamayı dayatma olarak görüyor ve iptal edilmesini istiyoruz.

19-Şu anda tüm gelir gruplarında tüketilen soğanın kğ ı 25-30 TL dir. Memur taneyle soğan almaya başlamıştır. Denizli de ev kiraları 5000 tl ve üzerine çıkmıştır. İnsanca yaşamak istiyoruz.

Hürriyetçi Eğitim Sen PAÜ Başkanı Ferit Yıldız, basın açıklamasını şu sözlerle tamamladı:

“Tekraren, defaatle haykırıyoruz.

Kamu çalışanı yoksul olamaz.

Yoksulluk sınırının altında maaş kabul edilemez

Bugün yoksulluk sınırı 30 bin TL yi geçmişken bir kamu çalışanının 12-13-15 bin TL. civarı maaş alması kabul edilemez.

Hür ve eleştirel düşünceyi kendisine ilke edinmiş bizler her platformda taleplerimizi dile getirmeye ve gerçekleri söylemeye devam edeceğiz.

Bu karamsar tabloya rağmen tüm kamu çalışanlarına bildirmek isteriz ki;

Artık Hürriyetçi Eğitim-Sen vardır ve Tüm Türkiye dedir.

Haksızlığın olduğu yerde haklı mücadelemiz için Hürriyetçi Eğitim-Sen her zaman çalışanlarımızın yanında olacaktır.

Hürriyetçi eğitim sen asgari sefalete azami isyan dönemini başlatmıştır.

Çünkü Hürriyetçi Eğitim Sen sendikadır.”

6.1kTakipçi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz