sibel pekcan

Yayınlanma:02 Aralık 2022 16:31 Güncelleme:12 Aralık 2022 18:57

Pamukkale Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Pekcan, koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybetti.

2020 yılında koronavirüse yakalanan ve üç aylık tedavi gören PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Pekcan, iyileşerek taburcu edilmişti. Bir süre sonra rahatsızlığı tekrarlayan Pekcan’a akciğer nakli yapıldı. Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sibel Pekcan, yaşam mücadelesine daha fazla dayanamadı ve koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi.

Prof. Dr. Pekcan’ın ölümünü duyuran Türk Tabipleri Birliği (TTB)’den yapılan açıklamada, “Covid-19 nedeniyle yitirdiğimiz sağlık çalışanlarına 9 ay sonra bir yenisinin eklenmesi, pandeminin ve etkilerinin bitmediğinin göstergesidir” denildi.

TTB’den yapılan açıklamada “Denizli Pamukkale Üniversitesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sibel Pekcan’ı Covid-19 nedeniyle kaybettik. Ailesine ve tüm sağlık camiasına başsağlığı diliyoruz. Covid-19 nedeniyle yitirdiğimiz sağlık çalışanlarına 9 ay sonra bir yenisinin eklenmesi, pandeminin ve etkilerinin bitmediğinin göstergesidir. Sağlık Bakanlığı’nı pandemi bitmiş gibi davranmaktan vazgeçmeye, bilimsel ve şeffaf yöntemlerle toplum sağlığını korumaya çağırıyoruz” denildi. TTB verilerine göre, pandeminin başladığı 2020 yılından bu yana vefat eden toplam sağlık çalışanı ise 557’ye çıktı” ifadelerine yer verildi.

Yılın hekimi seçilmişti

Pekcan, Ocak 2020’de de koronavirüse yakalanmış ve üç aylık tedavisinin ardından iyileşmişti. Pamukkale Üniversitesi, Pekcan’a koronavürüse karşı çalışmalarından dolayı14 Mart Tıp Bayramı’nda ‘Yılın Hekimi’ ödülünü vermişti.

6.5kTakipçi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz