PAÜ eski genel sekreteri ve 4 yöneticisi yargılanacak

Yayınlanma:30 Temmuz 2021 14:53 Güncelleme:24 Ağustos 2021 21:46

Şifre Haber’in haberine göre, PAÜ eski rektörü Hüseyin Bağ zamanında yaşanan akıllara durgunluk veren ve Şifre Haber tarafından ortaya çıkarılan ‘evrak skandalı’, yeni rektör ve yönetimi tarafından yargıya taşınıyor.

PAÜ Eski Genel Sekreteri Prof. Dr. Mehmet Ali Sarı ve 4 yönetici hakkında ‘Görevi kötüye kullanma ve resmi belgede sahtecilik’ suçlarını işledikleri gerekçesiyle ‘Luzum-u Muhakeme’ kararı verildi. Bu durumda, ‘evrakta sahtecilik olayı, yargıya intikal ettirilmiş oldu.

NE OLMUŞTU?

İLK HABERİ İZLEMEK İÇİN YUKARIDAKİ GÖRSELE TIKLAYABİLİRSİNİZ…

Her şey, PAÜ Sağlık Araştırma Ve Uygulama Merkezi Laboratuvarı’nda çalışan geçici işçilerin, kanun hükmünde kararname ile, sürekli işçi kadrosuna geçişini sağlamak amacıyla oluşturulan Sınav Kurulu’nun, faaliyete geçmesiyle başlamış, PAÜ’nün o dönemki Genel Sekreteri Prof.Dr. Mehmet Ali Sarı, Hastane Başmüdürü Erdinç Karataş, Hastane Müdür Yardımcısı Ozan Karaca, Hastane Müdür Yardımcısı Veciye Akyol Ve Hastane Başhemşiresi Nazlı Mumcuoğlu’ndan oluşan sınav kurulunun, 10.03.2018 tarihinde birçok personelin yanı sıra, 5 yıldır hastanede laboratuvar teknisyeni olarak çalışan Remzi Kaygusuz’u da sözlü sınava tabi tutmasıyla başlamış, haksızlığa uğradığını düşünen ve 14 ay boyunca işinden olan geçici işçi Remzi Kaygusuz, Denizli İdare Mahkemesi’ne başvurarak, uğradığı haksızlığın giderilmesini istemişti.

HUKUKÇULAR, SKANDALI ADETA İLAN ETMİŞTİ…

Öte yandan, konuyla ilgili görüşlerine başvurduğumuz Avukat Zafer Gönenç ise mahkeme kararlarını incelediğinde, ortaya tam anlamıyla resmi evrakta sahtecilik suçunun çıktığını, aynı kişi ve aynı sınav için iki ayrı evrakın tanzim edildiğinin açıkça görüldüğünü ileri sürerek, bir hukukçu olarak net görüş bildirmişti…

MAHKEME USULSÜZLÜĞÜN FARKINA VARMIŞ VE…

Denizli İdare Mahkemesi ve itiraz sonrası davaya bakan İzmir Bölge İdare Mahkemesi, “mahkememizce iki farklı tarihte yapılan ara karar gereği olarak, davalı idare tarafından sunulan ve davacıya ait sınav değerlendirme formlarında, kurul üyelerince verilen puanların farklı olduğu, bu haliyle formda yazılı hususların gerçeği yansıttığına kabule olanak yoktur” diyerek, adeta yapılan usulsüzlüğün altını çizip, mağdur işçi Remzi Kaygusuz’un hakkının iade edilmesine karar vermişti.

ŞİFRE HABER HEDEFE OTURTULMUŞTU…

Şifre Haber’in bu skandalı ortaya çıkarmasından rahatsız olan dönemin PAÜ yönetimi, bazı yandaş medya organlarını da kullanarak, Şifre Haber’i “O iş öyle değil işte” manşetleriyle adeta ‘yalancılık ve kasıtlı haber yapmakla’ suçlamaya çalışmış, itibarsızlaştırma girişiminde bulunmuş, tüm iftira ve karalama kampanyalarına rağmen Şifre Haber, yaptığı haberin arkasında ısrarla durmaya devam etmişti.

YÜKSEK DİSİPLİN KURULU DELİLLERİ YETERLİ BULDU…

Haberin devamı….

6.5kTakipçi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz