Yayınlanma:16 Ocak 2021 18:15 Güncelleme:14 Haziran 2021 00:15

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, üniversite sanayi işbirliği ile ilgili yaptığı açıklamada “Keşke bizimde Kayseri gibi aşıda bir çalışmamız olsaydı, insan tabi hayıflanıyor” dedi. Karahayıt’ta devam eden hastane ile ilgilide bilgi veren Kutluhan, termal ve fizik tedavinin yanında hacamat uygulamasınında yapılacağını söyledi.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’ne yaptığı ziyarette teknokent ve sağlık alanındaki çalışmalar hakkında gazetecilere bilgiler verdi. Sanayicinin ne istediğini tam manasıyla anlamak gerektiğini belirten Kutluhan, “Sanayici çok kısa sürede bir şey istiyorsa, bilim maalesef öyle bir şey değil. Kendileriyle görüşüyoruz. Üniversitedeki hocada sanayiye ürününü aktaramıyorsa o da bir sorun. Hocaların ders vermesi, makale yazması, yayın yapması, dünya sıralamalarına girmesi çok güzel özellikler. Bir hocanın en önemli özelliği ise ürün vermesidir. Bu ürünün kabulüde mühendislik, tıp gibi sayısal alanlarda oluyor ve hepsinin karşılığı ise sanayide bitiyor. Keşke bizimde Kayseri gibi aşıda bir çalışmamız olsaydı diye insan tabi hayıflanıyor. Bu çalışmanın olabilmesi için yine sanayi üniversite iş birliğine ihtiyaç var” dedi.

PAÜ ORGANİZE SANAYİDE İLAÇ VE AŞI ÇALIŞMALARI YAPACAK

Rektör Kutluhan, Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde ilaç ve aşı üzerine çalışmalar yapacak yeni bir merkez kuracaklarını söyledi. Kutluhan, “Organize sanayide yapacağımız Teknokent projesinde, klinik araştırmalar projesiyle ilaç ve aşı üzerinde çalışmaların olabileceği bir merkez oluşturmayı planlıyoruz” dedi.

HACAMATI TIBBİ LİTERATÜRE KAZANDIRACAĞIZ

Karahayıt’ta yapımı devam eden PAÜ Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi ile ilgilide bilgiler veren Rektör Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, termal hastaneyi amacına yönelik olarak yapmak istediklerini söyledi. Kutluhan,”Hastanenin konaklamalı bir hastane mi olacağına karar vermemiz gerekiyor. Bunun kararını en kısa sürede verip, yola devam etmek istiyoruz. Bu hastaneyi çok önemsiyorum. Hastanede Getat dediğimiz geleneksel tıp uygulamalarınada yer vereceğiz. Mesela kişi hastaneye gidecek ve hacamatını orada yaptırabilecek. Bu uygulamaları biz tıp ile beraber götüreceğimiz içinde dünya literatürüne ciddi katkılar sağlayacağımıza inanıyorum. Beli ağrıyan biri hastaneye geldiğinde sıcak su uygulaması, fizik tedavi ve hacamat uygulaması diyelim, bu farkı bilimsel olarak ispatlayacağız. Hacamat uygulaması gerçekten faydalıysa bunu biz tıbbi literatüre kazandırmış olacağız” dedi.

6.5kTakipçi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz