Yayınlanma:16 Temmuz 2020 20:21 Güncelleme:06 Ağustos 2021 21:36

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, BİYOM tohum tarlasında dozerin önüne yatan ve direnen profesörlere art arda 8 ayrı disiplin soruşturması açtırdı. Aynı zamanda, BİYOM Merkezi Müdürü profesörü de görevden aldı.

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, geçtiğimiz mart ayında, PAÜ’ye bağlı BİYOM tohum tarlasına dozerle girerek, kanalizasyon hattı geçirirken, kendisine direnen ve dozerin önüne yatan profesörlere ceza yağdırdı. Aynı zamanda, BİYOM Merkezi Müdürü profesörü de görevden aldı.

Rektör Bağ, bu olaydan sonra  merkezde çalışan ve Amerika’nın en iyi üniversitelerinden Cornell Üniversitesi mezunu Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ile Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak hakkında, art arda 8 ayrı disiplin soruşturması açtırdı.

Gelinen son aşamada, başta basına bilgi sızdırmak, izinsiz röportaj vermek gibi gerekçeler olmak üzere, değişik nedenlerle hakkında 4 ayrı disiplin soruşturması açılan Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak, bunlardan birinden uyarı aldı.

Aynı zaman da BİYOM Merkezi’nin müdürü olan Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ise müdürlük görevinden alınmakla kalmadı, ayrıca hakkında açılan 4 disiplin soruşturmasının 2’sinden de ceza aldı.

HUKUKA AYKIRI CEZALAR VERİLDİ…

Öte yandan, Prof. Dr. Ali Ramazan Alan ile Prof. Dr. Fevziye Çelebi Toprak’ın avukatı Bayram Can Çapar ise, açılan soruşturmaların ve verilen cezaların tamamen hukuka aykırı olduğunu söyleyerek şöyle konuştu:

“Müvekkillerimize bilimsel çalışmalarına sahip çıktığı için PAÜ Rektörlüğü tarafından manevi taciz uygulanmaktadır. Rektörlük tarafından hukuka aykırı disiplin cezaları verilmekte ve müvekkillerimiz hukuksuz olarak görevlerinden alınmaktadır. Hukuka uymamayı tercih eden Rektör Bağ, haberin devamı için tıklayın.

6.5kTakipçi

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz